Χλωρίδα της Πιερίας

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μ.) είναι μυθικό βουνό, ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς και πόλος έλξης αμέτρητων επισκεπτών. Ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη, ως συνέχεια του ορεινού όγκου, παρουσιάζουν τεράστιο βοτανολογικό ενδιαφέρον και η πλούσια χλωρίδα που ξεπερνά τα 1750 είδη φυτών είναι μια τεράστια φυσική κληρονομιά. Η παρατήρηση των λουλουδιών, δίνει μια άλλη διάσταση στις πεζοπορικές διαδρομές και συμπληρώνει την εμπειρία και τις γνώσεις μας στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.Bird watching είναι το κίνημα που ξύπνησε το ενδιαφέρον για τον κόσμο των πτηνών. Wildflower watching θα μπορούσε να γίνει το αντίστοιχο για την παρατήρηση των αγριολούλουδων και της χλωρίδας γενικότερα. Αφήνοντας τα βήματα μας από το βουνό παίρνουμε μαζί μόνο τις αναμνήσεις, μερικές φωτογραφίες και δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το θαύμα της φύσης θα συνεχίσει να υπάρχει και για τους άλλους για να το απολαύσουν. Όλο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο blog είναι από προσωπικές καταγραφές και η παρουσίαση των φυτών συνδιάζεται με την περίοδο ανθοφορίας και καταγραφής σε συγκεκριμένο χρόνο και περιοχή του Ολύμπου. Χρήσιμα είναι τα σχόλιά σας και οι παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση και τη διόρθωση ακόμη στοιχείων που δημοσιεύονται.

"Ο ερευνητής πρέπει να ακολουθεί αυτό που ψάχνει, αλλά και να βλέπει αυτό που δεν έψαχνε". Κλοντ Μπερνάρ

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Γενέθλια του μπλογκ


 Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησε το floraolympus.blogspot.com με κύριο θέμα "τη χλωρίδα του Ολύμπου" στις 7 Μαρτίου 2012. Είναι γενέθλια μέρα για το μπλογκ. Περισσότερες από 285 επίκαιρες αναρτήσεις σε πραγματικό κυρίως τόπο και χρόνο καταγραφής. Στη συνέχεια συνδέθηκε και η Θέμις Νασοπούλου. Ενώσαμε τις δυνάμεις και με συνεργασία συνεχίζουμε μια πορεία με στόχο την ανάδειξη του βοτανικού πλούτου του Ολύμπου και της Πιερίας γενικότερα.
Λευτέρης Κηπόπουλος
Καθώς το www.floraolympus.blogspot.com  γιορτάζει τα  "γενέθλια" του, έχοντας διανύσει τα  πρώτα του βήματα στη θαυμαστή φύση του Ολύμπου, εύχομαι να συνεχίσει να εμπλουτίζεται με όμορφες εικόνες, χρήσιμες πληροφορίες και να αντανακλά τη λάμψη του στους επισκέπτες - λάτρεις της  βιοποικιλότητας του Ολύμπου.
Μακάρι το blog αυτό, να σταθεί αφορμή για την προστασία κάποιων ειδών, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικότερη προστασία, από έναν ευαισθητοποιημένο και ενημερωμένο επισκέπτη.
Χρόνια πολλά λοιπόν, χαρούμενα, με πολύ αισιοδοξία και απεριόριστη διάθεση για σημαντικές καταγραφές και όμορφες ανακαλύψεις ! 
Θέμιδα Νασοπούλου 

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για αυτή τη χρονιά των όμορφων ανταποκρίσεων. Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή