Όλυμπος: Χλωρίδα και πανίδα

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μ.) είναι μυθικό βουνό, ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς και πόλος έλξης αμέτρητων επισκεπτών. Ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη, ως συνέχεια του ορεινού όγκου, παρουσιάζουν τεράστιο βοτανολογικό ενδιαφέρον και η πλούσια χλωρίδα που ξεπερνά τα 1670 είδη φυτών είναι μια τεράστια φυσική κληρονομιά. Η παρατήρηση των λουλουδιών, δίνει μια άλλη διάσταση στις πεζοπορικές διαδρομές και συμπληρώνει την εμπειρία και τις γνώσεις μας στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.Bird watching είναι το κίνημα που ξύπνησε το ενδιαφέρον για τον κόσμο των πτηνών. Wildflower watching θα μπορούσε να γίνει το αντίστοιχο για την παρατήρηση των αγριολούλουδων και της χλωρίδας γενικότερα. Αφήνοντας τα βήματα μας από το βουνό παίρνουμε μαζί μόνο τις αναμνήσεις, μερικές φωτογραφίες και δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το θαύμα της φύσης θα συνεχίσει να υπάρχει και για τους άλλους για να το απολαύσουν. Όλο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο blog είναι από προσωπικές καταγραφές και η παρουσίαση των φυτών συνδιάζεται με την περίοδο ανθοφορίας και καταγραφής σε συγκεκριμένο χρόνο και περιοχή του Ολύμπου. Χρήσιμα είναι τα σχόλιά σας και οι παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση και τη διόρθωση ακόμη στοιχείων που δημοσιεύονται.

"Ο ερευνητής πρέπει να ακολουθεί αυτό που ψάχνει, αλλά και να βλέπει αυτό που δεν έψαχνε". Κλοντ Μπερνάρ

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Polygonatum odoratum (Mill.) Druce

Polygonatum odoratum (Mill.) Druce

Συνώνυμα: 

Convallaria polygonatum L.-Polygonatum officinale All. -Polygonatum vulgare Desf. 

Convallaria angulosa Lam- Polygonatum uniflorum Gilib. -Convallaria odorata Mill.

Polygonatum odoratum, είδος των Βαλκανίων που φύεται κυρίως σε σκιερές θέσεις σε φυλλοβόλλα δάση από τα 400-1600 μ., στενώς συγγενικό με το Polygonatum pruinosum. Το ρίζωμά του είναι λευκό σαρκώδες με ουλές των βλαστών προηγούμενων ετών, που εξηγεί και την ονομασία του ως " σφραγίδα του Σολομώντα". Ανθίζει το Μάιο, με άνθη 1-3 , λευκά, στις μασχάλες των φύλλων. Ο καρπός είναι σφαιρική κυανόμαυρη ράγα.
Polygonatum odoratum (Mill.) Druce, Όλυμπος 1000 μ. 14-5-15

Polygonatum odoratum (Mill.) Druce, Όλυμπος 1000 μ. 14-5-15

Polygonatum odoratum (Mill.) Druce, Όλυμπος 1000 μ. 14-5-15
Polygonatum odoratum (Mill.) Druce, Όλυμπος 1200 μ. 16-5-15
Polygonatum odoratum (Mill.) Druce, Όλυμπος 1200 μ. 16-5-15

Polygonatum odoratum (Mill.) Druce, Όλυμπος 1000 μ. 21-8-121 σχόλιο:

  1. Alfa Chemistry employs more than 200 full time staff, of which approximate 80 are Ph.D. and M.S. chemists, specialized in synthetic chemistry, process optimization, and research. Polygonatum odoratum (Mill.)Druce Extract

    ΑπάντησηΔιαγραφή