Όλυμπος: Χλωρίδα και πανίδα

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μ.) είναι μυθικό βουνό, ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς και πόλος έλξης αμέτρητων επισκεπτών. Ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη, ως συνέχεια του ορεινού όγκου, παρουσιάζουν τεράστιο βοτανολογικό ενδιαφέρον και η πλούσια χλωρίδα που ξεπερνά τα 1670 είδη φυτών είναι μια τεράστια φυσική κληρονομιά. Η παρατήρηση των λουλουδιών, δίνει μια άλλη διάσταση στις πεζοπορικές διαδρομές και συμπληρώνει την εμπειρία και τις γνώσεις μας στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.Bird watching είναι το κίνημα που ξύπνησε το ενδιαφέρον για τον κόσμο των πτηνών. Wildflower watching θα μπορούσε να γίνει το αντίστοιχο για την παρατήρηση των αγριολούλουδων και της χλωρίδας γενικότερα. Αφήνοντας τα βήματα μας από το βουνό παίρνουμε μαζί μόνο τις αναμνήσεις, μερικές φωτογραφίες και δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το θαύμα της φύσης θα συνεχίσει να υπάρχει και για τους άλλους για να το απολαύσουν. Όλο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο blog είναι από προσωπικές καταγραφές και η παρουσίαση των φυτών συνδιάζεται με την περίοδο ανθοφορίας και καταγραφής σε συγκεκριμένο χρόνο και περιοχή του Ολύμπου. Χρήσιμα είναι τα σχόλιά σας και οι παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση και τη διόρθωση ακόμη στοιχείων που δημοσιεύονται.

"Ο ερευνητής πρέπει να ακολουθεί αυτό που ψάχνει, αλλά και να βλέπει αυτό που δεν έψαχνε". Κλοντ Μπερνάρ

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές για το 2015

Στην ανατολή του νέου έτους 2015, ευχόμαστε καλή χρονιά!!!
 Με υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλους τους φίλους! 
Ο Ποιητής Άγγελος Σικελιανός στο ποίημά του  " Άγραφον" έχοντας υπόψη μια κρυφή ευαγγελική περικοπή περιγράφει πως ο Ιησούς βαδίζοντας προς την Ιερουσαλήμ συναντά με τους μαθητές του το ψοφίμι ενός σκύλου. Η φοβερή δυσοσμία και αποκρουστική εικόνα τους κάνει να στρέψουν το βλέμμα και να απομακρυνθούν. Ο Ιησούς ατενίζει το κουφάρι του ζώου και λέει:...κοιτάχτε πως λάμπουνε τα δόντια αυτού του σκύλου στον ήλιο...!        http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-A111/262/1919,6422/
 Ο ποιητής με την ιστορία αυτή μας δείχνει πως οι άξιοι είναι ικανοί να βλέπουν το φως και το σημαντικό πέρα από τη  διαφθορά και η σήψη μιας κοινωνίας! Αυτό το τάλαντο να αξιοποιήσουμε όλοι μας το 2015! Να ασκήσουμε την ικανότητα να διακρίνουμε το σωστό-λάθος, το ουσιαστικό- ασήμαντο, το δίκαιο-άδικο, το ηθικό-ανήθικο για ατομική και συλλογική  πρόοδο και προκοπή! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου