Χλωρίδα της Πιερίας

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μ.) είναι μυθικό βουνό, ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς και πόλος έλξης αμέτρητων επισκεπτών. Ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη, ως συνέχεια του ορεινού όγκου, παρουσιάζουν τεράστιο βοτανολογικό ενδιαφέρον και η πλούσια χλωρίδα που ξεπερνά τα 1750 είδη φυτών είναι μια τεράστια φυσική κληρονομιά. Η παρατήρηση των λουλουδιών, δίνει μια άλλη διάσταση στις πεζοπορικές διαδρομές και συμπληρώνει την εμπειρία και τις γνώσεις μας στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.Bird watching είναι το κίνημα που ξύπνησε το ενδιαφέρον για τον κόσμο των πτηνών. Wildflower watching θα μπορούσε να γίνει το αντίστοιχο για την παρατήρηση των αγριολούλουδων και της χλωρίδας γενικότερα. Αφήνοντας τα βήματα μας από το βουνό παίρνουμε μαζί μόνο τις αναμνήσεις, μερικές φωτογραφίες και δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το θαύμα της φύσης θα συνεχίσει να υπάρχει και για τους άλλους για να το απολαύσουν. Όλο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο blog είναι από προσωπικές καταγραφές και η παρουσίαση των φυτών συνδιάζεται με την περίοδο ανθοφορίας και καταγραφής σε συγκεκριμένο χρόνο και περιοχή του Ολύμπου. Χρήσιμα είναι τα σχόλιά σας και οι παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση και τη διόρθωση ακόμη στοιχείων που δημοσιεύονται.

"Ο ερευνητής πρέπει να ακολουθεί αυτό που ψάχνει, αλλά και να βλέπει αυτό που δεν έψαχνε". Κλοντ Μπερνάρ

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Βουνών - International Mountain Day

11/12/2012 Παγκόσμια Ημέρα Βουνών - International Mountain Day

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε  το 2003, την  11η Δεκεμβρίου ως «Διεθνή Ημέρα Βουνών», με σκοπό να αναδείξει την καθοριστική σημασία που έχουν τα βουνά για την ανθρώπινη ζωή, η οποία είναι ταυτόχρονα οικονομική, πολιτική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτισμική, αλλά και να υπενθυμίσει στην  παγκόσμια κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή της. 
(http://www.ntua.gr/MIRC/docs/pagkosmia_hmera_vounwn_2012.pdf)

Όλυμπος 2012, Μαυρόλογγος
'Όλυμπος 2012, το Οροπέδιο των Μουσών και το  Στεφάνι.
Όλυμπος, 2008.
Όλυμπος, 2012

Όλυμπος, στη δυτική πλευρά, 17-4-2009

Όλυμπος, στη βόρεια πλευρά, 22-4-20122 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια για το υπέροχο blog με την άγρια χλωρίδα. Υπέροχες οι φωτογραφίες σας, με βοήθησαν να ταυτοποιήσω πολλές δικές μου φωτογραφίες.
  Συνεχίστε την καλή δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Είναι μία ενθάρρυνση στην προσπάθειά μας!

   Διαγραφή