Χλωρίδα της Πιερίας

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2.917 μ.) είναι μυθικό βουνό, ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς και πόλος έλξης αμέτρητων επισκεπτών. Ο Όλυμπος και τα Πιέρια όρη, ως συνέχεια του ορεινού όγκου, παρουσιάζουν τεράστιο βοτανολογικό ενδιαφέρον και η πλούσια χλωρίδα που ξεπερνά τα 1750 είδη φυτών είναι μια τεράστια φυσική κληρονομιά. Η παρατήρηση των λουλουδιών, δίνει μια άλλη διάσταση στις πεζοπορικές διαδρομές και συμπληρώνει την εμπειρία και τις γνώσεις μας στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.Bird watching είναι το κίνημα που ξύπνησε το ενδιαφέρον για τον κόσμο των πτηνών. Wildflower watching θα μπορούσε να γίνει το αντίστοιχο για την παρατήρηση των αγριολούλουδων και της χλωρίδας γενικότερα. Αφήνοντας τα βήματα μας από το βουνό παίρνουμε μαζί μόνο τις αναμνήσεις, μερικές φωτογραφίες και δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το θαύμα της φύσης θα συνεχίσει να υπάρχει και για τους άλλους για να το απολαύσουν. Όλο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο blog είναι από προσωπικές καταγραφές και η παρουσίαση των φυτών συνδιάζεται με την περίοδο ανθοφορίας και καταγραφής σε συγκεκριμένο χρόνο και περιοχή του Ολύμπου. Χρήσιμα είναι τα σχόλιά σας και οι παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση και τη διόρθωση ακόμη στοιχείων που δημοσιεύονται.

"Ο ερευνητής πρέπει να ακολουθεί αυτό που ψάχνει, αλλά και να βλέπει αυτό που δεν έψαχνε". Κλοντ Μπερνάρ

Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Καλό μήνα και Καλό Φθινόπωρο! - Τζιτζίκι - Cicada orni (Linnaeus, 1758)

Τζιτζίκι - Cicada orni (Linnaeus, 1758)
Family: Cicadidae - Order: Hemiptera

Καλό μήνα, με φωτογραφίες από τα γνωστά τζιτζίκια, που μας κράτησαν "ηχητική" συντροφιά με το τερέτισμά τους, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Το καλοκαίρι έφτασε πλέον στο τέλος του και παραχωρεί τη  θέση του στο φθινόπωρο, με τις μελαγχολικές του ημέρες...
Ωστόσο, η φύση ολάκερη από 'δω και πέρα,  θα ακολουθήσει μία απίθανη σε ομορφιά σειρά χρωματικών εναλλαγών, μέχρι να υποδεχτεί το Χειμώνα... Χαρείτε την! Και αυτήν και το Φθινόπωρο! Καλό Φθνόπωρο σε όλους! Να είναι όμορφο και δημιουργικό! 

Τζιτζίκι - Cicada orni (Linnaeus, 1758), Όλυμπος.

Τζιτζίκι - Cicada orni (Linnaeus, 1758), Όλυμπος.

Τζιτζίκι - Cicada orni (Linnaeus, 1758),  Όλυμπος.

Έκδυμα από Τζιτζίκι - Cicada orni (Linnaeus, 1758), Όλυμπος.


Εξωσκελετός από Τζιτζίκι - Cicada orni (Linnaeus, 1758), Όλυμπος.

1 σχόλιο:

  1. Με τόσο ωραίο θέμα δύσκολο να αποχωριστούμε το Καλοκαίρι!Ωραίες φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή